Kocaali Belediye Başkanı Ahmet Acar “10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü” dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Mesajında, basının demokrasilerin vazgeçilmez bir unsuru olduğunu belirten Başkan Acar, teknolojinin gelişmesiyle birlikte her anlamda objektif ve doğru bilgiye daha kısa sürede ulaşma ihtiyacının artmış olmasının basını daha da sorumlu hale getirdiğini vurguladı.

Gazetecilerin halkı doğru bilgiyle buluşturmak adına çok önemli bir görev üstlendiğini ifade eden Başkan Acar, mesajında şu ifadeler yer verdi:

“Basın, demokrasinin temel taşlarından biridir. Milletimizin gözü, kulağı ve dili olan, vatandaşlarımızın haber alma ve bilgi edinme ihtiyacının doğru biçimde karşılanmasına vesile olmuş gazetecilerimiz, şüphesiz ülkemizin demokratikleşme sürecine büyük katkı sunmaktadırlar.

Toplumsal değerlerimize saygı çerçevesinde, kişi hak ve özgürlüğünü gözetme ilkesinin ışığında kamuoyunu tarafsız, şeffaf habere ulaştırmak ve güçlü bir toplum düzeninin sağlanmasına hizmet etmek tüm basın mensuplarımızın daima temel amacı olmalıdır.

Farklı görüş ve düşünceleri nesnel bir biçimde dile getirerek çok sesliliğimizin korunmasında büyük payı bulunan ve demokrasi standartlarımızın yükseltilmesinde önemli bir görev üstlenen kıymetli basın mensuplarımızın görevlerini daima bu sorumluluk bilinciyle yerine getireceğine olan inancım sonsuzdur.

Basın mensuplarının meslek ahlakına ve tarafsızlık ilkesine uymaları da büyük önem taşımaktadır.

Demokrasilerin vazgeçilmez unsurları olan basın ve medya, aynı zamanda kurumlarla bireyler arasındaki veri akışını sağlayan düşünce, ifade ve haber alma özgürlüğünün en etkin araçlarıdır.

Değerli basın mensubu arkadaşlarımızla karşılıklı anlayış ve saygı çerçevesi içinde her zaman aynı yolda yürüyerek, Kocaali’mize hizmet etme çabası içerisindeyiz.

Halkı bilgilendirmek maksadıyla, mesai mefhumu olmadan her şart altında görevini yapmaya çalışan gazeteci arkadaşlarımızın bu özverileri bütün takdirlerin üzerindedir.

Bu duygu ve düşüncelerle, bu işe emek ve gönül veren tüm basın mensuplarımıza sağlık, mutluluk ve başarılar diliyor, ebediyete irtihal eden değerli basın mensuplarını rahmetle anıyor, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutluyorum.”

Son düzenlenme Tarihi: 2024-01-10 Paylaş:

Spor Tarihiyle Kocaali kitabı tanıtıldı

2023-12-27"

Kocaali'de AA muhabirlerinin Gazze'de çektiği fotoğraflardan oluşan sergi açıldı

2023-12-22"

Kocaali Belediyesi, İsrail'in Gazze'ye yönelik katliamını konu alan sergi düzenleniyor

2023-12-15"

Kocaalili kadınlar sobanın yanında kurutup lezzetlendirdikleri tescilli hurmalardan para kazanıyor

2023-12-11"

Kocaali’de Cumhuriyet'in 100. yılı dolayısıyla fener alayı düzenlendi