Atatürk Ortaokulu`nda Z Kütüphane açılışı gerçekleştirildi

Atatürk Ortaokulu`nda  Z Kütüphane  açılışı gerçekleştirildi

Milli Eğitim Bakanlığı ve Kocaali Belediyesi’nin katkılarıyla hazırlanan öğrenci, öğretmen kullanımına sunulacak olan Kocaali Atatürk Ortaokulu Z-Kütüphanesinin açılışı  yapıldı.

Okuma kültürünün geliştirilmesi için bilgisayardan elektronik eğitim materyallerine, internetten zeka oyunlarına kadar birçok materyallerin bulunduğu z-kütüphanenin (zenginleştirilmiş kütüphane)  açılışına Kaymakamı Ahmet Odabaş, Belediye Başkanı Ahmet Acar, İlçe Milli Eğitim Müdür V. Selçuk Aşut, Öğretmenler, veliler ve öğrenciler katıldı.

Z kütüphanelerin bilinen kütüphanelerden farklı olduğunu, bu kütüphanelerin çocuklara okulu ve okumayı sevdirmeyi amaçladığını  “Z kütüphanede; temel ve güncel eserler, zeka geliştirici ve öğrenmeye yardımcı oyunlar, satranç masaları ve yapbozlar da bulunuyor. İnternet bağlantısının da bulunduğu bu kütüphanelerde öğrenciler ödevleri için araştırmalarını da yapabiliyorlar.