Belediye’den taksitlendirme fırsatı

Kocaali Belediyesi Mali Hizmetler Müdürü Raşit Sevindik, yürürlüğe giren 7143 Sayılı Vergi ve Diğer Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına ilişkin kanun hakkında bilgiler verdi. Sevindik, yapılandırma fırsatı ile vatandaşların Kocaali Belediyesi’ne olan birikmiş borçlarının ödenmesi noktasında büyük kolaylıklar getirildiğini ve taksitlendirme imkânı sağlandığını belirtti.

Kocaali Belediyesi Mali Hizmetler Müdürü Raşit Sevindik, 18 Mayıs Pazartesi günü yürürlüğe giren "7143 Sayılı Vergi ve Diğer Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına İlişkin Kanun" hakkında bilgi verdi. Kanun düzenlemesi hakkında açıklamalarda bulunan Sevindik, vatandaşların yapılandırma kanunundan faydalanarak Kocaali Belediyesi’ne olan birikmiş borçlarını kolaylıkla ödeyebileceklerini belirtti. Sevindik, “Başvuruda bulunmak isteyen vatandaşlarımız başvurularını 31 Temmuz Salı gününe kadar Kocaali Belediyesi Mali Hizmetler Müdürlüğü'ne şahsen veya posta aracılığıyla yapabilecekleri gibi belediyemizin gerçekleştirebilecekler” dedi.

Geniş kapsamlı yapılandırma
Mali Hizmetler Müdürü Raşit Sevindik, “Resmi Gazetede yürürlüğe giren 7143 Sayılı Vergi ve Diğer Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına ilişkin kanun ile vatandaşlarımızın Kocaali Belediyesine olan borç ödemelerine taksitlendirme imkânı sunulmuştur. Bu yapılandırma kanununun, önceki yapılandırmalardan en önemli farkı, daha evvel yapılandırma kapsamına alınmayan kira ödemeleri ile gelir tarifesinde belirtilen ücretlerin de kanun kapsamına alınarak vatandaşa daha kapsamlı yapılandırma imkânı sunması. Gelir tarifesindeki tüm kalemler yapılandırma kapsamına girmekte. Yine vatandaşlarımızın Belediyemize olan kira borçları da bu kanun kapsamında taksitlendirilecek” ifadelerini kullandı.

Taksitlendirme kapsamına giren borçlar
Sevindik, “Kanun, Kocaali Belediyesine olan idari para cezalarının haricindeki tüm borçları kapsıyor. Bu kapsamda taksitlendirmeye giren borçlar; vadesi 31.03.2018 tarihinden (bu tarih dâhil) önce olan İlan-Reklam Vergisi, Harçlar, Gelir tarifesindeki tüm ücretler, kira ödemeleri, Belediye’ye olan borçlarını sorgulamak isteyen vatandaşlarımız  www.kocaali.bel.tr adresinden geçmiş borç bilgilerine ulaşabilecek” diye belirtti.

Ödeme kolaylıkları
“Vatandaşlarımız yapılandırmanın ilk taksitini ise 30 Eylül 2018 tarihi Pazar gününe rastladığından 1 Ekim Pazartesi gününde ödeyecek. 6-9-12-18 aylık taksit imkanlarımız mevcut. Pek çok avantajı içinde barındıran düzenlemede ödeme kolaylığı sağlanması amacıyla taksitler ikişer aylık ödemeler halinde alınacak. Yani vatandaşlarımız iki ayda bir, tek taksit ödeyecekler. Borç asıllarının tamamı ile Yİ-ÜFE oranında hesaplanan tutarın ödenmesi halinde, gecikme faizi ve zammı silinecek. Yine peşin ödemede bulunmak isteyen vatandaşlarımızın Yİ-ÜFE oranında ayrıca yüzde 90 indirim sağlanacak. Dolayısıyla vatandaşlar peşin ödemelerde ekstra avantaj elde edecekler. Taksit seçeneğini seçip ilk taksiti ödeyen, ancak peşin ödemedeki ekstra indirimi kaçıracak olan vatandaşlarımız üzülmesin. Kalan taksit tutarlarını ikinci taksit sonuna kadar ödemeleri halinde onlara da Yİ-ÜFE oranında %50 ekstra indirim sağlanacak’’ ifadelerinde bulundu. Sevindik, “Bu yapılandırmanın en önemli şartı ise önceki yapılandırmalardaki gibi ilk iki taksitin mutlaka süresinde ödenmesi. Kapsamlı ve oldukça avantajlı düzenlemeden faydalanmak isteyen tüm vatandaşlarımızı detaylı bilgi için Mali Hizmetler Müdürlüğü'ne başvurmaya davet ediyorum” diye ekledi.