Belediye Ekiplerinden anında müdahale

Perşembe gecesi saat 23 sıralarında ilçemizde etkili olan şiddetli yağmur ve dolu yağısı yaşamı olumsuz etkiledi. Yaklaşık 10 dakika etkisini gösteren dolu yağısı ilçe genelinde büyük hasara neden oldu. Yüzlerce araç hasar gördü, binaların çatılarında, dış cephelerinde, güneş enerji panelleri ve aydınlatma sistemlerinde hasara sebep oldu.
Şiddetli yağış ve fırtına ile birlikte zaman zaman elektrik kesintileri yaşandı.
Bazı ev ve iş yerlerini su bastı. Olayın meydana gelmesiyle birlikte Belediye Başkanı Ahmet Acar’ın
talimatıyla Fen işleri müdürlüğüne bağlı ekipler teyakkuza geçti. Tıkanan su kanallarında, menfezlerde ve yollarda temizlik işlemleri başlatıldı.

En büyük sevincimiz can kaybı olmaması
Doğal afet hakkında açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Ahmet ACAR;
Perşembe gecesi ilçemizde etkili olan şiddetli dolu yağışı yaşandı ve büyük maddi hasara neden oldu.
Olayın vuku bulması ile birlikte tüm ekiplerimiz harekete Belediye bünyemizde kriz masası oluşturulduk. Ekiplerimiz gece boyu sahada kalarak afetin yaşandığı bölgelerde hemşehrilerimizin sorunlarına çözüm bulmaya çalıştı. Havanın aydınlanması ile birlikte hasar tespit çalışmalarına başladı. Bu gibi doğal afetler teknolojinin imkanları dahilinde tahmin edilememektedir. Sınırların çok üzerinde bir olaydır.  İstanbul bölgesinde yaşanan şiddetli dolu yağısından daha büyüktür.
Çok şükür bu afeti can kaybı vermeden atlattık. Tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun.” dedi