Cennet Köşesi Antik Maden Deresi

İlçemiz; Karadeniz sahili, yeşil alanları, akarsuları ve Maden Deresi gibi doğal güzellikleri ile turizmin gözbebeği olma yolunda ilerlemektedir. Yazın, sahili ile birçok yerli ve yabancı ziyaretçinin uğrak yeri olmaktadır. Kocaali İstanbul ve Ankara gibi büyük şehirlerimize yakın olması sebebiyle insanların hafta sonu tatili geçirmek için seçtiği yerler arasında bulunmaktadır.

Antik Maden Deresi Hakkında Açıklamalarda Bulunan Başkan ACAR;

“Maden Deresi oldukça sık bir ormanlık alan içerisinde derince bir vadinin içinde akan derenin sağ ve sol kıyılarında kayın, kestane ve çınar ağaçları arasında bulunan patikalar, yürüyüş için doğaseverlerin ilgi odağı oluşturan uygun bir ortam oluşturmaktadır; Patikayı takiben kayalıklar üzerinde çeşitli mağara girişlerinin bulunduğu bölgede Cumhuriyetin ilk yıllarında açıldığı söylenen bir altın madeni bulunmaktadır. Maden kapatılmış olup madene ait bazı tünel ve yollar hala kullanılmaktadır. Ayrıca alabalık ve sazan balığının bulunduğu derede olta balıkçılığı da yapılmaktadır. Maden Deresi gün geçtikçe hızlı bir şekilde büyüyen ve ilçemize değer kazandıran bir yerdir.” ifadelerini kullandı.