Dernek ve Vakıfların “Kermes Etkinliği ile ilgili Açıklama

İlçemizde faaliyet gösteren dernek ve vakıfların, her yıl Nisan-Mayıs aylarında düzenledikleri “Kermes Etkinliği”  konusunda, kamuoyunu doğru bilgilendirmek için aşağıdaki açıklamayı yapmak gerekli olmuştur;

Konuyla ilgili önceki yıllarda esnaf camiasında oluşan rahatsızlıklar dikkate alınarak; Sakarya Büyükşehir Belediyesi ve Sakarya Esnaf ve Sanatkar Odaları Birliği (SESOB) bazı prensip kararlar almışlar ve bu kararları ilgili esnaf odaları ve ilçe belediyelerine bildirmişlerdir.

Bu kararlarda özetle; “ İlçelerde yapılacak kermes etkinliğinin, meydanlarda, açık alanlarda veya geçici olarak kiralanan yerlerde değil, ilgili dernek ve vakıfların kendi hizmet binalarında yapılmasının daha uygun olacağı konusunda ortak karara varılmıştır” denilmektedir.

Bu itibarla; Kocaali Esnaf Odası ile de istişare eden belediyemiz; kermes etkinliği için müracaat eden dernek ve vakıflara “ Kendi hizmet binalarında icra edilmesi kaydıyla” izin verebilmektedir.

Değerli hemşehrilerimize ve ilgililere saygı ile duyurulur.