DOĞALGAZ BAĞLANTI BEDELLERİ ÖDENİYOR

İlçemize doğalgaz verilebilmesi için; 2.062 vatandaşımızın 335 Türk Lirası tutarındaki abone bağlantı bedellerini yatırarak, bu büyük projeye destek vermelerinden nedeniyle hemşehrilerimize teşekkürü bir borç biliriz.

Konuyla ilgili olarak; Bakanlar Kurulu’nun 2013/4347 Sayılı Kararı’nın 2’inci maddesinin 1’inci fıkrası gereği ilçemizin elektrik abonelerinin %60’ına tekabül eden 2.062 adet aboneye 2013 yılı bağlantı bedeli olan 335 TL Valiliğimizin belirlemiş olduğu hesaba (daha sonra mahsuplaşmak üzere) hemşehrilerimiz tarafından yatırılmıştır.

Bunun akabinde 17.06.2015 tarih ve 5643-9 sayılı EPDK’nın Kurul Kararı ile ilçemiz AGDAŞ (Adapazarı Gaz Dağıtım A.Ş.)’ın lisans alanına dâhil edilmiştir. Bu Kurul Kararı’ndan sonra, yeni bir durum ortaya çıkmış vatandaşlarımızın yatırdıkları abone bağlantı ücreti mahsup edilememiştir.

Gerek Valilik, gerek Agdaş, gerek EPDK ve gerekse Enerji Bakanlığı nezdinde yapmış olduğumuz yoğun görüşmelerden sonra, iki yıldır Valilik hesabında bekletilen vatandaşlarımızın abone bağlantı bedellerinin nemalandırılmış şekilde ödenmesi için Enerji Bakanlığı gerekli talimatı ilgili bankaya vermiş bulunmaktadır.

Banka yetkilileri ile yapmış olduğumuz görüşmeler sonucunda; yatırılan ücretlerin nemalandırılmaları yapılır yapılmaz en kısa sürede geri ödeneceği ifade edilmiştir.

Ödemelerin en kısa sürede başlaması için, konu tarafımızca takip edilmektedir.

Bütün hemşehrilerimize saygıyla duyurulur.

Ahmet ACAR

Kocaali Belediye Başkanı