Eğitime destek, bu millete yapılan en önemli hizmettir

İstiklal Marşı’nın kabulü için Alandere Nazım İ.Ö.O öğrencilerinin düzenlemiş olduğu gösteri ve ödül töreni programına katılan Kocaali Belediye Başkanı Ahmet ACAR;
“Biz eğitime olan desteğimizi hiçbir zaman esirgemedik, esirgemeyeceğiz. Ülkemizin ve milletimizin medar-ı iftiharı olacak olan genç kardeşlerimizin eğitimlerine verecek olduğumuz destek bu aziz ve necip millete yapılacak olan asıl hizmettir”

Şiir değil destan yazıldı
Alandere Mahallesi, Nazım Üner İ.Ö.O’lu tarafından istiklal marşının kabul olmasını kutlama amacıyla programdan sonra okul yetkilileri ile bir araya gelen Belediye Başkanı Ahmet Acar; “ Öncelikle böyle güzel  bir günde bizleri bir araya getiren kıymetli öğretmenlerimize ve değerli öğrencilerimize teşekkür ediyorum. İstiklalin ve istikbalimizin kazanılmaya çalışıldığı o zor günlerde, devletimizin temelleri atılmış bir şiir yazılması istenmişti. Bir Milletin asil kahramanlık mücadelesini anlatabilecek en güzel sözlerle bizlere şiir değil “Destan” yazan İslam şairi Mehmet Akif Ersoy’u Rahmet ve minnetle anıyorum.

Hayırlı olsun
Ülkemizin medar-ı iftiharı olacak olan genç kardeşlerimizin daha güzel şartlarda eğitim alması için okul yönetimimiz ellerinden geleni zaten yapıyor. Bizlerde onlara destek olabilmek, öğrencilerimizin derslerden arta kalan zamanlarını rahat bir şekilde geçirebilmeleri maksadı ile, dörtyüz voleybol ve basketbol sahası, bunun dışında oyun grupları, yürüyüş yolu ve peyzaj düzenlemesi ile okulumuzun güzelliğine güzellik katacak bir tesis yapıyoruz. Yapımına devam eden bu projemizin yüzde ellisi tamamlandı. İnşallah kısa bir zaman içerisinde bu çalışmamıza bitirip teslim edeceğiz. Okulumuza ve mahallemize Hayırlı olsun” ifadelerini kullandı