İkinci etap başladı

İKİNCİ ETAP BAŞLADI

Kocaali Belediyesi’nin girişimleri ve DSİ Genel Müdürlüğü’nün desteği ile yaklaşık iki yıl önce birinci etabı tamamlanan Hızar Deresi Taşkın Koruma Projesi’nin ikinci etabı geçtiğimiz hafta içi başladı.

Islah çalışması

Hızar Mahalle, Yayla Mahallesi ve Alandere Mahallelerindeki tarım arazilerini özellikle yağışlı dönemlerde tehdit eden Hızar Deresi’nde birinci etabı yaklaşık iki yıl önce tamamlanan taşkın koruma ve dere ıslah projesinin ikinci etabı geçtiğimiz hafta içi başladı. Kocaali Belediyesi ve DSİ işbirliği ile yürütülen proje kapsamında Hızar Deresi’nin daha önce çalışma yapılmayan bölümünde, genişletme ıslah ve çift yönlü duvar çalışması yapılacak. Konu ile ilgili açıklama yapan Belediye Başkanı Ahmet Acar projenin tamamlanmasıyla birlikte Hızar Deresi’nin sorun olmaktan çıkacağını söyledi.

Sorun olmayacak

Başkan Acar açıklamasında “Bilindiği gibi daha önce derenin ıslahı ile ilgili olarak Hızar Mahalle’sindeki yaklaşık bir kilometrelik bir çalışmayı tamamladık. Şimdi de DSİ ile işbirliği ile derenin tarım arazileri için sorun olan diğer bölümünde ıslat ve taşkın koruma çalışmasını başlattık. Ve proje kademeli olarak tüm dere yatağı kontrol altına alınana dek devam edecek. Vatandaşlarımızın can ve mal kayıpları olmaması için elimizden geleni yapıyoruz. Derenin temizliği ve genişletme çalışmaları yapılacak. Dere sorun olmaktan çıkacak. İnşallah kısa zamanda çalışmalarımızın meyvelerini toplamaya başlayacağız” ifadelerine yer verdi.