Kudüs bizim emanetimizdir

ABD Başkanı Donald  Trump’ın Kudüs’ü İsrail’in başkent olarak tanıdıkları açıklaması,  merkez camii önünde toplanan yüzlerce Kocaalili tarafından basın açıklaması ile protesto edildi.  Basın açıklamasına Belediye Başkanı Ahmet Acar, Ak Parti İlçe Başkanı Ersan Demir, Milliyetçi Hareket Partisi İlçe Başkanı Adnan Arar, Saadet Partisi İlçe Başkanı Mesut Kocabey, Muhtarlar, STK Temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Kudüs Davamızdır

Sivil inisiyatif grubu sözcüsü Fuat Özgen; “Kudüs bizim davamızdır. Amerika Birleşik Devletleri başkanının açıklamaları insanlık vicdanını yaralamış ve bölgemizdeki sorunları derinleştirmiştir. Sayın Cumhurbaşkanı’mızın ilan ettiği gibi Kudüs Müslümanların kırmızı çizgisidir.  Bu plan bölgemizde barışı ve istikrarı tehdit etmeye yönelik bir harekettir.  Bu karar İsrail ve Filistin toplumları arasında husumeti arttırmaktan başka sonucu olmayacaktır. Asla kabul edilemez olan bu karardan en kısa sürede dönülmelidir. İslam’ın sesini susturmak, kendi kurguları olan terör örgütlerini bahane ederek Müslümanların iradelerini tutsak etmek isteyenler, tarihte defalarca olduğu gibi hüsrana uğrayacaklardır… “dedi

Kudüs Müslümanlarındır

Kudüs hakkında açıklamalarda bulunan Kocaali Belediye Başkanı Ahmet ACAR;
Biraz evvel hutbede bu insaftan, ahlaktan, ferasetten, basiretten yoksun ve dünyayı adeta barut fıçısı haline getiren haline getiren insanlıktan yoksun olanları rabbim kısa zamanda hüsrana uğratması duası içerisindeyiz. Canımızdan aziz bildiğimiz İslam Aleminin ilk kıblesi olan Mescid-i Aksa Müslümanlarındır. Bu kutsal yerler bizlere Efendimiz Hz. Muhammed (S.A.V)’in emaneti, Selahaddin Eyyubi’nin rüyası, Kanuni Sultan Süleyman’ın mirası, Sultan Abdülhamid Han’ın davası, Cumhurbaşkanı’ mızın dediği gibi Müslümanların kırmızı çizgisidir. Onların tek dertleri Kudüs’e elçiliklerini taşımak değildir.  Kendilerinin uydurdukları arzı mev’ud dur.  Hamd olsun Allah’a bu kalabalığı, ülkemizin dört bir yanında şu anda görebiliyoruz.  Biz birlik olduğumuz zaman, güçlü bir şekilde sesimizi yükselttiğimizde İslam alemi üzerinde kirli emelleri olanlar yüce Allah’ın izni ile planlarına ulaşamayacaklardır” ifadelerini kullandı.