Öncelik Hayatın, Öncelik Yayanın

Trafikte yaya önceliği bilincinin oluşturulması ve yaya geçitlerinin kullanımının yaygınlaştırılması amacı ile İçişleri Bakanlığı tarafından “Öncelik Hayatın, Öncelik Yayanın” sloganıyla hayata geçirilen farkındalık eylemi, 81 İl ve ilçede ile eş zamanlı olarak Kocaali’de de gerçekleştirildi.

İçişleri Bakanlığınca "Yaya Öncelikli Trafik Yılı” ilan edilen 2019’un ilk eylemine Başkan Ahmet Acar ile birlikte; kamu kurum-kuruluşlarının yetkilileri, Mahalle Muhtarları, STK yöneticileri, Siyasi parti temsilcileri ve öğrenciler katıldı.

Hürriyet İ.Ö.O ve Dörtyol Mevkiinde bulunan ışıksız yaya geçidinde gerçekleştirilen eylemde ellerinde pankartlar bulunan öğrenciler ve katılımcılar ile birlikte yaya yolundan karşıya geçen Başkan Acar, yayalara yol veren sürücülere de iyi yolculuklar temennisinde bulunup, kampanyaya dair broşür dağıttı.

Lütfen kurallara uyalım
Kocaali Belediye Başkanı Ahmet Acar yaptığı açıklamada “Yayalara ve hayata öncelik veren düzenlemeyi sürücülere hatırlatmak amacıyla, bugün yurt çapında etkinlikler yapıldı. İlçemizde, Emniyet Amirliği öncülüğünde yapılan etkinliğe biz de katıldık. Sürücüler olarak; daha dikkatli ve daha duyarlı davranalım, “öncelik hayatın, öncelik yayanın” kuralına uyalım” ifadelerini kullandı.