Proje ve Hizmetler

Kanalizasyon Şebeke ve Atıksu Arıtma Tesisi

PROJE DETAYLARI

Açılış Tarihi : 26/12/2016
Proje Hakkında : "Kocaali Kanalizasyon İnşaatI ve Atık Su Arıtma Tesisi Projesi " 42 Milyon Liraya ihale edilmiştir. 3 Yıllık Mücadelenin sonunda ihale ettirdiğimiz projenin finasmanı, belediye bütcesine yük getirmeden temin edilmiştir. Proje finansmanının %50'si hazine destekli SUKAP (Su ve Kanalizasyon Programı) tarafından,diğer % 50 si de Saski (Sakarya Büyükşehir Belediyesi) kefelatiyle temin edilmiştir. 50 milyon liralık yatırım ile Kocaali’ye ilçenin tüm atıksularını yüksek teknoloji ile arıtacak bir tesis kazandırıyoruz. Proje kapsamında ilçemize ayrıca 121 kilometrelik kanalizasyon hattı ve 6 adet terfi merkezi inşa ediliyor. Hem Kocaali Atıksu Arıtma Tesisi hem de 121 kilometrelik kanalizasyon hattımız tamamlandığında birbiri ile entegre olacak. Kocaali’nin atıksuları toplanarak inşa edilen modern tesiste yüksek teknoloji ile arıtılacak. Projenin tamamlanmasıyla bir ilçemizin daha atıksu sorununu ortadan kaldırılmış olacak.