Başkan’dan Mesaj

Değerli Hemşehrilerim;

Kocaali’de başlattığımız hizmet seferberliği hız kesmeden devam ediyor.
Her gün yeni bir hizmet, yeni bir çalışmayla bu yolda daha güçlü adımlar atarak ilerliyoruz.
29 Mart 2009’dan itibaren;  120 kilometrelik su ishale hattını yeniledik ve 2010 yılında hizmete aldık. Karşı Mahalle ve Hızar Mahalle’de dere ıslah ve taşkın koruma çalışmalarını DSİ işbirliği ile gerçekleştirdik. Karşı mahallede, aydınlatma ve yürüyüş yollarını hizmete sunduk.
15 Temmuz Zafer Meydanı’nı sosyal ve kültürel etkinliklere imkân verecek şekilde düzenledik. (Kocaali Esnaf odası öncülüğün de toplam 500 imza gereği)
Yüksek standartlı Sentetik futbol sahamız hizmete girdi.
İlçemizin en büyük problemi olan atık su şebekesi ve arıtma işi tamamlandı
Zorlu süreçlerden geçen çevre dostu Doğalgaz, konforuyla hizmete girdi.
İlçe merkezinde elektrik hatlarının yer altına alınma işi ve yağmur suyu projeleri devreye girdi.
Türk Telekom Fiber optik alt yapıları tamamlanarak Kent Güvenlik Sistemi (MOBESE) devreye alındı. Karadeniz’in en büyük ve en kapsamlı  “ Kadınlar Plajı Projesi” ni Kocaali Belediyesi ve Büyükşehir Belediyesi iş birliği ile 20.000 m2 alan üzerine tüm sosyal donatı alanlarıyla birlikte inşa ettik.  Öğrenciler başta olmak üzere gençlerimize hizmet veren gençlik merkezi hizmete girdi.
İlçemizin en büyük sorunu olan kanalizasyon şebekesi ve atık su arıtma tesisi projesi; Belediyemizce ihale edilerek, işe başlanıldı. Büyükşehir yasası ile Sakarya Su Kanalizasyon İdaresi (SASKİ)’ye devredildi. Bugün itibari ile bu proje tamamlanarak hizmete alındı.
İlçe merkezinde ağır tonajlı araçlar nedeniyle çıkmaza giren trafiği rahatlatmak için, Yunus Emre Caddesi (Çağlak Yolu) üzerinden Hızar Mahalle Gökçelik mevkiinden Hendek yoluna bağlayan 2 bin metrelik Çevre Yolu projemiz belediyemizce tamamlanarak hizmete alındı. (1 Milyon ₺’yi aşkın yatırımla) Söz verdiğimiz gibi,  alt yapı yatırımları tamamlanan Sakarya Caddesinde üst yapı çalışmaları tamamlanarak prestij caddesi haline getirildi. Mahallerimizde parklar, spor alanları ve semt futbol sahaları düzenlemeleri yapıldı. Belediyemiz ve Körfez Belediyesi iş birliği ile Yeni Mahalle’de Milli Eğitim Bakanlığı’ndan aldığımız 75 dönümlük alanda park çalışmalarımız devam ediyor. Birçok mahallemizde butik park ve spor alanları çalışmalarımıza devam ediyoruz.
İlçe merkezimin sosyal tesis ihtiyacını karşılayacak, en güzel proje; Belediyemizce yer tahsis edilen alanda, içerisinde Millet Bahçesi ve Kıraathanesi bulunan tesis Büyükşehir Belediyesi tarafından ihale edildi. Aynı hizmet aşkıyla, birçok alanda hayata geçirdiğimiz projelerle Kocaali’mizi hak ettiği noktaya getirmenin çabası içerisindeyiz.

Sevgili Kocaali’liler
Amacımız Büyükşehir belediyemizle birlikte, ilçemizi mutlu insanların yaşadığı bir şehir haline getirmektir.Hizmet aşkıyla başladığımız bu yolda hedefimize her zamankinden daha yakınız.
Kocaali’yi sevmek Kocaali için aşk ile şevk ile daha çok çalışmak demektir.  Öyleyse; Durmak yok, ilk günkü aşkla çalışmaya devam…Selam ve Saygılarımla…

Ahmet Acar  | Kocaali Belediye Başkanı