Kocaali Belediyesi’nden Türkü ve Şiir Gecesi

Kocaali Belediyesi Kültür Sanat Etkinlikleri kapsamında 24 Kasım Öğretmenler Günü’nde Türkü ve Şiir Gecesi düzenlendi. Kocaali Belediyesi, Sakarya Yazarlar Şairler Derneği ve Kocaali İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ortak programı kapsamında düzenlenen geceye ilgi büyüktü.

Sanatseverler Yoğun İlgi Gösterdi

Kocaali’de bulunan SUBÜ Denizcilik MYO Konferans Salonu’nda saat 18:00’de düzenlenen programa Kocaali halkı büyük ilgi gösterdi. Etkinliğe Kocaali Belediye Başkanı Ahmet Acar, İlçe Emniyet Müdürü Saim Erhan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdülkadir Güneş ve Siyasi Parti temsilcileri, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.

Gümüşoluk Ortaokulu Müzik Grubu Geceye Damgasını Vurdu

Program, Kocaali Gümüşoluk Orta Okulu Müzik Grubu’nun muhteşem performansıyla başladı. Sosyal Bilgiler Öğretmeni Kubilay Çelik’in öğrencileriyle birlikte hem çaldıkları hem de söyledikleri şarkılarla geceye damgasını vuran minikler, sanatseverlerin beğenisini topladılar. Öğrenciler, şarkılarını söylerken programı izleyen sanatseverler telefon ışıklarıyla görsel şov yaptılar.

Kocaali’de Kültür ve Sanatın Daha da Güçlenmesi İçin Çalışacağız
Kültür ve sanat etkinliklerinin önemine vurgu yaptıktan sonra İstiklâl Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un Safahat adlı eserinden birkaç satır okuyan Başkan Ahmet Acar, “Edebiyat ve musiki asırlardır birbiriyle yakın münasebet içinde bulunmuş ve bilhassa şiir, müzikalitenin en çok hissedildiği türlerden biri olmuştur. Bizler de sanatseverleri bu güzel gecede musiki ve şiir ile buluşturduk. Etkinliğimizi yazar ve şairleriyle zenginleştiren Sakarya Yazarlar ve Şairler Birliği Başkanı Halil Müftüoğlu’na şükranlarımı sunuyorum. Ayrıca bütün öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutluyorum.” dedi.

Türkü ve Şiirleriyle Eşsiz Bir Dinleti Sundular

SAYBİR üyesi şairler birer birer sahneye çıkarak şiirlerini seslendirdiler. Sanatçılar ise Türkü ve Türk Sanat Müziği dinletileriyle sanatseverleri meşk ettiler.

Son düzenlenme Tarihi: 2022-11-24 Paylaş:

Kocaali’de Cumhuriyet'in 100. Yılı anısına fidanlar toprakla buluştu.

2023-10-25"

Kocaali'de Cumhuriyet'in 100. yılı dolayısıyla bisikletle şehir turu yapıldı

2023-10-23"

Kocaali'de Filistin için dua programı düzenlendi.

2023-10-18"