Kocaali’de 40 bin 500 ton asfalt atıldı.

Kocaali Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü tarafından sene başından itibaren çalışmalarına başlanan “2022 Sıcak Asfalt Yol Programı” sekiz aylık çalışma programı tamamlandı.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi ile imzalanan protokolün ardından uygulamaya geçirilen planlar dâhilinde belirlenen güzergâhlara 40 bin 500 ton sıcak asfalt dökülerek, ilçe genelinde yaklaşık 30 km asfaltlandı.

2022 yılı asfalt programını değerlendiren Kocaali Belediye Başkanı Ahmet Acar; “Kocaali Belediyesi 2022 Asfalt yol programı dün Yalı Mahallesi’nde yaptığımız asfalt çalışması ile sona erdi. 40 bin 5000 ton asfalt, 30 km yol hedefine ulaştık.  Kış aylarında mevsimsel şartlar müsaade ettiği müddetçe Beton Yol Çalışmalarımız devam edecek.” dedi.

İlçe Merkezi ve Kırsal Mahalleler Asfaltlandı

Sene başında hedeflemiş olduğumuz ana bağlantılar, cadde ve sokakları büyük ölçüde asfaltlandığını, programa sonradan ekstra dâhil olan yerler olduğunu ifaden eden Acar, “2022 yılında ilk olarak Koğukpelit ’ten başladık. Küplük-Süngüt, Kızılüzüm-Yanıksayvant ve Bolazar-Demiraçma bağlantı yolları ile Kadıköprü, Şerbetpınarı, Kirazlı ‘da planladığımız yerlerin önemli bir bölümünü tamamladık. Şehir merkezinde ise Yeni, Karşı, Yalı ve Yayla Mahallelerinde sıcak asfalt çalışmalarımız oldu” dedi.

Emeği geçenlere teşekkür ediyorum.

Başkan Acar, Kocaali için oldukça önemli olan bu çalışmaların gerçekleşmesinde önemli rolü bulunan yetkililere ve çalışma arkadaşlarına teşekkür etti. “Yol yapım çalışmaları Kocaali’mizde gerçekleştirmemize vesile olan Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanımız Ekrem Yüce’ye, İl Başkanımız Yunus Tever’e, Genel Başkan Yardımcımız Ali İhsan Yavuz ve Sakarya Milletvekillerimize teşekkür ediyorum. Ayrıca, haziran ayında yaşadığımız sel felaketinden sonra tahrip olan yol, köprü ve diğer hizmetler için koordinasyon sağlayan Sakarya Valimiz Çetin Oktay Kaldırım’a, AFAD Başkanlığı’na, İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu ’ya, Çevre Şehircilik Bakanımız Murat Kurum’a da teşekkür ediyoruz.

Durmak yok çalışmaya devam, her şey Kocaali için!

2023 yılında yürütülecek çalışmalar hakkında da bilgiler veren Başkan Acar; “2023 yılında çalışmalarımız ağırlıklı olarak ilçemizin sahil ve Melen Havzası bölgesinde yürütülecek. Sahil bölgesinde yapılaşması tamamlanmış, alt yapı ve üst yapı çalışmaları bitmiş vaziyette bulunan 50 adet sokağımızı asfaltlamayı planlıyoruz.  Caferiye, Melen, Kozluk, Bezirgân ve Aydoğan’a kadar olan bölgede eksik kalan asfaltları da tamamlayacağız. Önümüzdeki yıl ilçemizin asfalt ve yol ihtiyaçlarının neredeyse bitmiş olacak. Biz durmadan, gece-gündüz demeden çalışmalarımıza devam edeceğiz. Her şey Kocaali için, her şey hemşehrilerimiz için” dedi.

Son düzenlenme Tarihi: 2022-12-30 Paylaş:

Spor Tarihiyle Kocaali kitabı tanıtıldı

2023-12-27"

Kocaali'de AA muhabirlerinin Gazze'de çektiği fotoğraflardan oluşan sergi açıldı

2023-12-22"

Kocaali Belediyesi, İsrail'in Gazze'ye yönelik katliamını konu alan sergi düzenleniyor

2023-12-15"

Kocaalili kadınlar sobanın yanında kurutup lezzetlendirdikleri tescilli hurmalardan para kazanıyor

2023-12-11"

Kocaali’de Cumhuriyet'in 100. yılı dolayısıyla fener alayı düzenlendi