Kocaali’de Çanakkale Şehitleri Anıldı.

Kocaali Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından "Çanakkale Destanı ve Deniz Gücünün Önemi"isimli konferans gerçekleştirildi.

Konferans programına, Kocaali Kaymakamı Dr. Emre Nebioğlu, Kocaali Belediye Başkanı Ahmet Acar, Adem/Türk DEGS Başkanı Doç.Dr Cihat Yaycı, Kurum Temsilcileri, Siyasi Parti Temsilcileri, Akademik ve Eğitim Camia temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

İlk olarak açılış konuşmasında duygularını ifade eden Kocaali Belediye Başkanı Ahmet Acar; Yedi düvele karşı meydan okuyan, geri dönmeyi asla düşünmeyen, 215 kilogramlık top mermisini sırtlayarak batırılamaz dedikleri firkateyni boğazın serin sularına gönderen,  bir avuç insanla jonk bayırında emperyalist güçlere diz çöktüren, geldikleri gibi giderler diyen Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü ve bize bu toprakları yurt eyleyen tüm şehitlerimizi rahmetle anıyorum" derken, Kocaali Kaymakamı Dr. Emre Nebioğlu,  Emperyalist güçlere karşı yazdığımız destanı, Çanakkale zaferini nesiller boyu aktarmaya devam edeceğiz. Biz hiç bir zaman tahakküm altına alınacak bir millet değiliz.  Bunun için Çanakkale ruhunu diri tutacağız" dedi .

‌Programa Konuşmacı olarak katılan Doç. Dr. Cihat Yaycı; BUGÜN, 107’NCISINI KUTLAMAK ÜZERE BİR ARAYA GELDİĞİMİZ 18 MART ÇANAKKALE DENİZ ZAFERİ, TÜRK MİLLETİNİN VAR OLMAK İÇİN NE DENLİ BÜYÜK BİR MÜCADELE VERDİĞİNİN KANITIDIR. ÇANAKKALE DENİZ ZAFERİ, YALNIZCA BİRİNCİ DÜNYA SAVAŞI’NIN BİR CEPHESİ DEĞİL, AYNI ZAMANDA MİLLİ MÜCADELEMİZİN ÖNSÖZÜDÜR!

ÇANAKKALE MUHAREBELERİNİ I NCİ DÜNYA SAVAŞININ DİĞER ÜNLÜ MUHAREBELERİNDEN AYIRAN TEK ÖZELLİĞİ, BÜYÜK SAYIDA İNSAN KAYBI DEĞİLDİR. BU MUHAREBELERİN ÖZELLİKLE TÜRKLER İÇİN ÖNEMLİ YANI, HEPİMİZİN BİLDİĞİ GİBİ TÜMEN KOMUTANI YARBAY MUSTAFA KEMAL’İ BİR LİDER OLARAK ORTAYA ÇIKARMASIDIR.

BÖYLECE; TÜRK ULUSU VE ORDUSU ÇANAKKALE’DE KENDİNE OLAN GÜVENİNİ TEKRAR KAZANMIŞ, YENİ BİR ULUSAL RUH DOĞMUŞTUR. ÇANAKKALE’DE ŞAHLANAN BU RUH, MİLLİ MÜCADELE SÜRECİ VE SONRASINDA, ULUSUN SARSILMAZ DEĞER VE İDEALLERİNE ÖNCÜLÜK ETMİŞTİR.

BİRİNCİ DÜNYA SAVAŞININ SONUNDA YIKILMIŞ, PARÇALANMIŞ, ANA YURDU İŞGALE UĞRAMIŞ, ORDUSU DAĞITILMIŞ, DONANMASI HAPSEDİLMİŞ OLAN TÜRK ULUSUNUN, OLUMSUZ ŞARTLARA RAĞMEN ÖLÜM KALIM MÜCADELESİNE BAŞLAMASI, BU ERDEMLİ RUH SAYESİNDE MÜMKÜN OLMUŞTUR.

ÇANAKKALE SAVAŞLARINDA, MUSTAFA KEMAL ATATÜRK’ÜN ÜSTÜN KOMUTANLIK VASIFLARI VE TÜRK ASKERİNİN KAHRAMANCA MÜCADELESİYLE KAZANILAN ZAFER, ÇANAKKALE’NİN GEÇİLEMEYECEĞİ GERÇEĞİNİ TÜM DÜNYAYA BİR KERE DAHA GÖSTERMİŞTİR.

ÖYLE Kİ, YARBAY MUSTAFA KEMAL, CONKBAYIRI’NDA GERİ ÇEKİLMEKTE OLAN 57 NCİ ALAYDAN KÜÇÜK BİR MÜFREZEYE; “CEPHANENİZ YOKSA SÜNGÜNÜZ VAR! SÜNGÜ TAK YERE YAT!    BEN SİZE SAVAŞMAYI DEĞİL ÖLMEYİ EMREDİYORUM!” EMRİNİ VEREBİLECEK KADAR KENDİNE VE ASKERİNE GÜVENMİŞTİR.

NE VAR Kİ, 18 MART’I UNUTARAK, BÖYLE BİR SALDIRIYI İLERİDE DE GÖZE ALABİLECEK DÜŞMANLAR, KARŞILARINDA DÜNYANIN YENİLİKLERİNE GÖZLERİNİ KAPAMIŞ BİR OSMANLI DEVLETİ’Nİ DEĞİL, 21 NCİ YÜZYILIN EN SON BİLİM VE TEKNOLOJİSİNE SAHİP VE MODERN SİLAHLARLA DONATILMIŞ TÜRK SİLAHLI KUVVETLERİNİ BULACAKLARDIR.

KARADA, DENİZDE VE HAVADA, BİNLERCE ŞEHİT VE GAZİMİZİN ARMAĞAN ETTİĞİ BU BÜYÜK ZAFERİ KUTLARKEN, BİZE BU GÜNLERİ ARMAĞAN EDEN AZİZ ŞEHİTLERİMİZİ VE GAZİLERİMİZİ MİNNET VE ŞÜKRANLA ANIYOR, AZİZ HATIRALARI ÖNÜNDE SAYGIYLA EĞİLİYORUZ" dedi