Page 373 - Tarihi ve Kültürel Mirasıyla Kocaali E-Kitap
P. 373
Kabaklı Börek
Dış Malzemeler: Un, tuz, yağ, su, maya, yumurta, süt.
İç Malzemeler: Rendelenmiş bal kabağı, çekilmiş fındık içi, şeker.
Yapılışı:
1 kilo unun içine bir tatlı kaşığı şeker, bir yemek kaşığı tuz, 50 miligram maya ve un miktarına göre ılık su eklenerek kulak
memesi kıvamına gelene kadar yoğurulduktan sonra mayalanması için beklemeye bırakılır. Hamur mayalandıktan sonra
küçük yumrulara ayrılır. Yumru şeklindeki hamurlar küçük daireler şeklinde oklava ile açılarak yağlanır ve üst üste dizilir.
Dizilen hamurlar sırayla elle çarşaf şeklinde büyütülür ve incecik bir zar gibi açılır.
Sıra iç malzemeleri eklemeye gelmiştir. Rendelenmiş bal kabağı, toz şeker ve çekilmiş fındık hafif yağda sotelendikten sonra
çarşaf hamurun için serpiştirilir. Hamurlar, rulo haline getirilerek tepsiye yuvarlak şekilde döşenir. Yumurta sarısı ve biraz-
cık süt ayrı bir kapta çırpılır ve fırçayla böreğin üzerine sürülür. Börek fırında pişmeye bırakılır.
▼
Toprak Fırında Lahmacun Yapımı
2021
KO CAALİ BELEDİY ESİ AR ŞİVİ
GE Ç M İ Ş T EN G ÜNÜ M ÜZE 371