Page 365 - Tarihi ve Kültürel Mirasıyla Kocaali E-Kitap
P. 365

Hurmalar, ağaçtan toplandıktan sonra kabukları soyulur. Ardından ipe dizilen hurmalar 15 gün boyunca kurutulmaya bırakı-
                  lır. Çikolataya yakın bir tadı olduğu için oldukça ilgi çekmektedir. Ayrıca posasından da marmelat yapılmaktadır.

                  Kocaali Belediyesi kış aylarında tüketilen hurma kurusuyla ilgili Türk Patent ve Marka Kurumuna tescil başvurusunda bu-
                  lundu. Girişimlerin ardından Kocaali hurma kurusu, koyu kahverengi rengi, buruşuk yüzey yapısı, unsu görünümü ve kuru
                  madde miktarının fazlalığıyla coğrafi işaret tescili aldı. Kocaali’de hurma kurusu üreten çiftçi sayısı her geçen gün artmakta
                  olup fındığa alternatif olarak görülmektedir.






                                                                                                 GE Ç M İ Ş T EN   G ÜNÜ M ÜZE  363
   360   361   362   363   364   365   366   367   368   369   370