Page 365 - Tarihi ve Kültürel Mirasıyla Kocaali E-Kitap
P. 365
Hurmalar, ağaçtan toplandıktan sonra kabukları soyulur. Ardından ipe dizilen hurmalar 15 gün boyunca kurutulmaya bırakı-
lır. Çikolataya yakın bir tadı olduğu için oldukça ilgi çekmektedir. Ayrıca posasından da marmelat yapılmaktadır.
Kocaali Belediyesi kış aylarında tüketilen hurma kurusuyla ilgili Türk Patent ve Marka Kurumuna tescil başvurusunda bu-
lundu. Girişimlerin ardından Kocaali hurma kurusu, koyu kahverengi rengi, buruşuk yüzey yapısı, unsu görünümü ve kuru
madde miktarının fazlalığıyla coğrafi işaret tescili aldı. Kocaali’de hurma kurusu üreten çiftçi sayısı her geçen gün artmakta
olup fındığa alternatif olarak görülmektedir.
GE Ç M İ Ş T EN G ÜNÜ M ÜZE 363